ua en ru

В.Горбаль: У Львівській обл. будівництво транспортних магістралей здійснено на 45% і профінансовано на 4,1 млрд грн

У Львівській обл. будівництво транспортних магістралей здійснено на 45%. Про це повідомив голова Львівської облдержадміністрації (ОДА) Василь Горбаль, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами В.Горбаля, згідно з держпрограмою на будівництво дороги Львів-Краковець передбачені 3,4 млрд грн. У той же час 4,1 млрд грн передбачено на розвиток транспортної інфраструктури міста Львова та Львівської обл.
За його словами, також на сьогодні розпочато ремонт автодоріг до основних пунктів пропуску на українсько-польському кордоні Львів-Краковець, Львів-Шегині, і Львів-Рава-Руська. У наступному році буде здійснено реконструкцію автодоріг в рамках транспортного сполучення Львова з такими містами як Трускавець, Моршин, Східниця та Дрогобич. Нова автодорога Львів-Краковець, за словами В.Горобаля, - продовження по території України пан'європейської дороги Берлін-Дрезден-Вроцлав-Львів-Київ, яка з'єднує міжнародний пункт пропуску Краковець на українсько-польському кордоні і обласний центр м. Львів. Довжина дороги Львів-Краковець становитиме 84,4 км і за планом вона повинна мати вищу категорію якості, розраховану на швидкість руху 120-130 км/год.