ua en ru

В Гонконзі Заха Хадід спроектувала бутік для фанатів взуття

У Гонконзі відкрився взуттєвий магазин за проектом найвідомішої в світі жінки-архітектора, лауреата Прітцкерівської премії Захі Хадід.

У Гонконзі відкрився взуттєвий магазин за проектом найвідомішої в світі жінки-архітектора, лауреата Прітцкерівської премії Захі Хадід.

Стиль, в якому працює Хадід, критики називають деконструктивизмом. У реальності це виглядає як примхливі біоморфні форми, що нагадують разом живий організм під мікроскопом, і декорації до фантастичного блокбастеру. Цей стиль поєднує шедеври архітектора на різних континентах - The MAXXI (Національний музей мистецтв XXI століття) в Римі, Центр водних видів спорту Олімпіади 2012 у Лондоні, Центр сучасного мистецтва Розенталя в Цинциннаті і навіть Культурний центр Гейдара Алієва в Баку.

Така ж космічно-біологічна історія розвивається у Хадід з виробником взуття Stuart Weitzman. Слідом за бутіком в Мілані магазин марки відкрився в IFC (International Finance Centre) в Гонконзі. "Дизайн магазину символізує динаміку міста", - коментує Хадід.

Архітектор спроектувала не тільки вітрини і монохромний, з контрастними кольоровими плямами інтер'єр торгового простору, але і стенди для взуття, вони ж дивани для клієнтів. Меблі, придумана Захою Хадід, виготовлена зі скловолокна з декором з рожевого золота. Треба сказати, що і дизайн меблів, і інтерес до взуття для архітектора не в новинку: вона створювала меблі та арт-об'єкти для Sawaya & Moroni і туфлі для Lacoste і бразильського виробника Melissa. До речі, пластикові моделі Хадід для Melissa чимось нагадують дизайн нового гонконгського бутіка.

В Гонконзі Заха Хадід спроектувала бутік для фанатів взуття В Гонконзі Заха Хадід спроектувала бутік для фанатів взуття