ua en ru

У Німеччині відкрилася перша в Європі єврейська школа теології

Державний німецький університет відкрив першу в Європі школу , де буде викладатися єврейська теологія , повідомляє сайт 9- го каналу з посиланням на Time of Israel .
"Відкриття Школи єврейської теології є історичною подією для утворення ліберальних і консервативних рабинів , яке не має собі рівних у Німеччині та Європі", - зазначив президент університету Потсдама професор Олівер Гюнтер.

Основні галузі вивчення єврейської теології: релігійна філософія, історія релігії і єврейська Біблія і Екзегетика , Талмуд і раввинских література , Галаха , богослужіння та релігійна практика.

У " Школі єврейської теології " викладацький склад включає 6 професорів. Курс доступний для всіх зацікавлених , незалежно від їх релігійної приналежності. Студенти-юдеї, які хотіли б стати рабинами або канторами, можуть поєднувати навчання з курсами в коледжі Авраама Гайгера або новому коледжі Захарія Франкеля в Потсдамі.

Для того щоб відкриття школи стало можливим, потрібно було внести зміни до закону про вищу освіту Бранденбурга, який би дозволив запрошувати викладачів-носіїв традиції.

На відкритті "Школи єврейської теології " були присутні політики, вчені та представники різних напрямків юдаїзму.