ua en ru

У Німеччині через страйки у трьох аеропортах скасували більше ста рейсів

У Німеччині через страйки у трьох аеропортах скасували більше ста рейсів

У Німеччині через страйки персоналу служб безпеки 9 лютого в трьох аеропортах скасували більше ста рейсів, передає Deutsche Welle з посиланням на керівництво аеропорту.

В аеропорті Гамбурга, щоб пройти контроль, людям потрібно більше чотирьох годин.

"Просимо пасажирів не приїжджати в аеропорт", - сказали в керівництві аеропорту. Пасажирам рекомендується обміняти квитки, вибравши інші рейси.

Через зростання черг на реєстрацію керівництво аеропорту було змушене закрити термінали. Крім того, повідомляється, що були анульовані понад 100 рейсів. Страйк в цьому аеропорту, за даними адміністрації, торкнеться понад 40 тисяч пасажирів. У Штутгарті і Ганновері співробітники служб безпеки також припинили свою роботу, що призвело до півтора-двогодинних черг.

До страйку закликав німецький профспілки Verdi, тим самим домагаючись підвищення заробітної плати для співробітників служб безпеки. Залежно від федеральної землі погодинна заробітна плата повинна бути підвищена мінімум на 70 центів і максимум на 2,50 євро. Профспілка закликала співробітників служб безпеки призупинити роботу на 24 години.

Нагадаємо, на початку грудня 2014 року через страйк пілотів Lufthansa були скасовані 1350 рейсів.