ua en ru

У Генштабі підтвердили, що українцям не потрібні довідки з військкомату для перетину кордону

Для пересування по всій території країни, а також для перетину державного кордону українцям не потрібно мати будь-яких дозвільних документів з військових комісаріатів. Про це заявив на брифінгу перший заступник начальника головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Володимир Талалай.

"Відповідно до Конституції України кожен громадянин має право вільно пересуватися по всій території країни. Поширена раніше інформація щодо обмежень є не зовсім точною. Йшлося про напрацювання пропозицій щодо впорядкування правил перетину кордону", - пояснив Талалай.

Талалай уточнив, що тільки військовозобов'язані, які змінюють місце проживання, повинні поінформувати місцевий військовий комісаріат в 7-денний термін. Те ж саме стосується переселенців з Донбасу, які повинні дати інформацію про своє нове місце проживання стати на військовий облік.

Нагадаємо, 31 січня міністр оборони України Степан Полторак заявив, що для перетину державного кордону України українці призовного віку повинні мати довідку з військкомату. Пізніше в Держприкордонслужбі повідомили, що не вимагають довідок з військкоматів у осіб призовного віку під час перетину кордону.