ua en ru

У Генштабі спростували інформацію про створення штабу добровольчого руху

У Генштабі спростували інформацію про створення штабу добровольчого руху

У Генеральному штабі Збройних сил України спростовують інформацію про створення координаційного штабу добровольчого руху. Про це на брифінгу заявив в.о. спікера Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всі військові частини і підрозділи ЗСУ, які знаходяться в зоні АТО, підпорядковуються Генеральному штабу ЗСУ. Інформація, яка опублікована в ЗМІ щодо підписання меморандуму про створення координаційного штабу добровольчого руху окремими підрозділами, які входять у ЗСУ не відповідає дійсності", - зазначив Селезньов.

За його словами, командири батальйонів "Айдар", 20-го, 37-го і 40-го батальйонів, які нібито увійшли в зазначену структуру, альтернативну Генштабу, обурені цією інформацією та вже спростували її.

"Це вже не перший фейк створений тими, хто веде інформаційну війну проти України, який спрямований на деморализцию особового складу та поширення панічних настроїв у суспільстві", - зазначив Селезньов.

Нагадаємо, напередодні командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко заявив про створення штабу добровольчого руху, підкресливши при цьому, що дана організація не є протиставленням українського Генштабу та не створена для тиску на Президента України або для здійснення "військових переворотів або "третіх Майданів".