ua en ru

У Гамбурзі сьогодні відбудеться боксерський поєдинок між Володимиром Кличком і Девідом Хеєм

У німецькому місті Гамбург сьогодні пізно ввечері відбудеться центральний поєдинок року в світі боксу. В рингу зійдуться українець Володимир Кличко і британець Девід Хей. На кону - чотири чемпіонські пояси. Брати Клички можуть стати кавалерами всіх найпрестижніших поясів у суперважкій вазі.

Як повідомляє прес-служба Klitschko Brothers Foundation, напередодні в Гамбурзі пройшла традиційна процедура зважування учасників поєдинку. Володимир Кличко на 13 кг важчий за свого суперника. На думку фахівців, яких Хей залучив собі в допомогу при підготовці до бою, перевагу в габаритах, яка є у Кличка, британець повинен компенсувати тактичними хитрощами.

"Британець поступається Володимиру у вазі більше 10 кг. Це говорить про те, що Хей не справжній важковаговик. Він виступав категорією нижче, і для нього його нинішні кілограми оптимальні. Володимир же - важковаговик від природи. А різницю у рівні двох цих боксерів ви побачите в суботу на рингу. Знаєте, якщо офіційно цей бій проходить під девізом The War ("Війна"), то, як на мене, більш вірний девіз - "Все або нічого!", - прокоментував Віталій Кличко.

Зазначимо, що в Німеччині Володимира Кличка за традицією підтримають чимало знаменитостей, у тому числі футбольних. Зокрема, Андрій Шевченко і Сергій Ребров, а також президент київського "Динамо" Ігор Суркіс. З боку Девіда Хея також буде серйозна підтримка футбольної Англії. Зокрема, його публічно підтримав головний тренер збірної цієї країни, італієць Фабіо Капелло, а також Майкл Оуен і Джек Уілшер.

Поєдинок, який буде висвітлювати рекордна кількість журналістів (більше 600), буде транслюватися в 150 країн світу. На батьківщині британця бій покаже телеканал BSkyB, у Німеччині - RTL, для американського глядача - HBO. В Україні транслювати поєдинок буде телеканал "Інтер".

Початок бою о 23:00 за київським часом.