ua en ru

В ДАІ підтримали підвищення відповідальності техстанцій за видачу фіктивного талону техогляду, - Держкомпідприємництва

Представники Державтоінспекції підтримали ініціативу Держкомпідприємництва підвищити відповідальність техстанцій за видачу фіктивного висновку про перевірку технічного стану автотранспорту. Свою позицію вони озвучили на засіданні робочої групи, у складі представників Держкомпідприємництва, ДАІ, Мінтрансу та станцій техобслуговування, які працюють над законопроектом Комітету про технічний огляд, передає прес-служба Держкомпідприємництва.
У законопроекті пропонується за видачу фіктивного висновку накладати на техстанцію штраф від тисячі до трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, за повторне порушення карати працівників стації виправними роботами строком до 6 місяців.
Спільними зусиллями Мінтрансу, МВС та Держкомпідприємництва також планується найближчим часом затвердити протокол перевірки стану транспортних засобів. Нині єдиного переліку того, що можуть перевіряти при техогляді, не існує і це суттєво збільшує корупційні ризики.
Крім того, представники відомств домовилися визначити чіткий перелік вимог до технічного оснащення станцій, виробити принципи їхнього квотування по регіонах, підготувати аналіз вартості техогляду по різних областях України.