ua en ru

У м. Буча відкрився мостовий перехід через р. Ірпінь

У м. Буча Київської області сьогодні відкрився сучасний мостовий перехід через р. Ірпінь. Як повідомляє прес-служба Укравтодору, на місці аварійного мосту, збудованого у 1958-1959 рр., відкрито новий міст довжиною 140 м, основні параметри якого відповідають вимогам дороги першої категорії.

Габаритні розміри мосту розширено з 7 до 9,5 м і, оскільки міст знаходиться на території населеного пункту, на ньому передбачено не лише тротуар, а й освітлення. Одночасно виконані роботи з ремонту ділянки дороги довжиною 835 м.
"Сучасні довговічні конструкції та матеріали, використані під час капітального ремонту мосту, забезпечать відмінну експлуатацію цього об'єкта", - заявив голова Державної служби автомобільних доріг України Володимир Демішкан.
Автомобільна дорога Київ - Ковель - Ягодин (на Люблін) є важливою міжнародною автомобільною дорогою в системі дорожньої мережі України і суміщається за напрямком європейської автомагістралі Е-373 "Люблін - Ковель - Київ".
До ремонту міст через р. Ірпінь знаходився в аварійному стані - несуча спроможність та габаритні параметри не відповідали діючим нормативним вимогам та існуючій інтенсивності руху, яка на цій ділянці дороги складає понад 25 тис. автомобілів на добу. Прогонові будови, ригелі проміжних опор та опори моста мали суттєві дефекти.
Проект капітального ремонту мосту розроблений інститутом ДП "Укрдіпродор", а ремонтно-будівельні роботи виконані ЗАТ "МБУ-3" м. Київ.