ua en ru

В Європу для обговорення нових санкцій проти РФ прибув Керрі

В Європу для обговорення нових санкцій проти РФ прибув Керрі
Держсекретар США Джон Керрі, який прибув з візитом до Європи, має намір обговорити з європейськими союзниками посилення санкцій проти Росії.

Держсекретар США Джон Керрі, який прибув з візитом до Європи, має намір обговорити з європейськими союзниками посилення санкцій проти Росії. Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника Держдепартаменту США, який супроводжував Керрі на зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО в Брюсселі.

"Розмови про розширення санкцій (проти Росії) тривають... Ми плануємо обговорити подальші кроки, особливо у відповідь на безперебійні поставки важкої зброї, що йдуть зі сторони кордону (з Росією), - розповів чиновник.

За його словами, у Заходу є так званий запас для розширення санкцій. "Ми можемо накласти більше (санкцій), якщо буде потрібно", - зазначив він, додавши, що США також були готові переглянути санкції, якщо б Москва виконувала мінські угоди.

Чиновник додав, що в умовах "вже введених санкцій, падіння цін на нафту і в цілому поганого управління" нові санкції нададуть "інтенсивний ефект на економіку Росії.

"Ви можете бачити це мільярди, які вони (Росія) були змушені витратити на захист рубля, який продовжує падати. Ви бачите це у високих показниках інфляції в країні... Ви бачите його у зростанні цін на продукти і предмети споживання в Росії", - зауважив він.

Нагадаємо, вчора глава Європейської Ради Дональд Туск заявив, що ЄС і США працюють над новими санкціями проти Росії.