ua en ru

В європейських "лівих" рухах заявили про збір підписів на підтримку КПУ

Ряд європейських "лівих" рухів має намір провести широкомасштабну акцію в підтримку Комуністичної партії України, що піддається політичним переслідуванням з боку чинної української влади. Про це заявив керівник ініціативної групи "Лівий фронт" (ФРН) Егон Руттербах.

"Проти наших однодумців в Україні застосовуються брудні технології, супроводжувані цькуванням як керівництва, так і рядових членів Компартії, а КПУ в цілому несправедливо звинувачують у сепаратизмі, підкуп громадян і навіть нелегальних поставках зброї, - констатував він. - Подібній практиці необхідно покласти край, і звернути увагу світової громадськості на порушення української Конституції, що передбачає свободу політичної діяльності".

За даними Руттербаха, активісти зібрали понад 10 тисяч підписів, які свідчать про те, що середньостатистичний європеєць поділяє погляди КПУ і не сприймає тиск на українських комуністів.

"Разом ми зможемо протистояти провокаціям - навіть тим, які були застосовані у Луганську", - підкреслили в "Лівому Фронті".

Нагадаємо, раніше по каналах СБУ прийшла інформація про затримання п'ятьох терористів, що офіційно відзначили на допиті, що Комуністична партія, крім іншого, є організатором поставок зброї проросійським силам в місця бойових дій і вербуванні антиурядових формувань на Донбасі.