ua en ru

В Європі В довгостроковій перспективі попит на газ зростатиме, - "Газпром"

Рада директорів ВАТ "Газпром" вважає, що в Європі в довгостроковій перспективі попит на газ буде рости на тлі падіння власного видобутку.

Рада директорів ВАТ "Газпром" вважає, що в Європі в довгостроковій перспективі попит на газ буде рости на тлі падіння власного видобутку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби російської компанії.

На раді директорів було відзначено, що все більший вплив на розвиток газової галузі надають підвищення енергетичної безпеки на тлі зростання інвестицій, необхідних для розвитку газової інфраструктури, а також питання геополітичного характеру.

"Згідно більшості розглянутих сценаріїв, на основному для ВАТ "Газпром" на ринку Європи в довгостроковій перспективі попит на газ буде рости на тлі падіння власного видобутку. Збільшення споживання можливо за рахунок відновлення позицій газу в електроенергетиці та більш широкого використання газу як газомоторного палива для автомобільного та морського транспорту. Збільшення попиту призведе до зростання імпорту як трубопровідного газу, так і СПГ", - йдеться в повідомленні.

Інша тенденція, продовження якої, на думку ради директорів, закладено в ряд сценаріїв, - підвищення капітальних та операційних витрат нових зарубіжних СПГ-проектів.

Як зазначається, становище ускладнюється урядовими ініціативами щодо обмеження експорту СПГ в ряді країн, що в перспективі може призвести до дефіциту газу та СПГ на світовому ринку.

"У сформованій ситуації нарощування "Газпромом" експортних поставок газу в Європу, в тому числі за рахунок проектів "Північний потік" і "Південний потік", а також реалізація СПГ-проектів на Балтиці і на Далекому Сході дозволять компанії не тільки задовольнити підвищений попит серед європейських споживачів, але і вийти з додатковими обсягами російського газу на преміальний ринок Азіатсько-Тихоокеанського регіону", - йдеться в повідомленні.