ua en ru

В Європі створено професійний союз моелей

Конференція європейських рабинів виступила організатором об'єднання моелей, або професіоналів, які роблять обряд обрізання. Організація отримала назву Союз моелей Європи. Її основна мета - об'єднати всіх моелей європейських країн, а також переконати представників єврейських громад у високому рівні медичної підготовки і досвіді проведення релігійних обрядів.

Як заявили на Конференції європейських рабинів, у найближчі тижні буде складено повний список всіх кваліфікованих моелей. Але перш ніж моель отримає кваліфікацію, він повинен вивчити всі юридичні аспекти обряду обрізання.

Нагадаємо, в грудні минулого року Бундестаг прийняв закон, що захищає право євреїв і мусульман на вчинення обрізання з релігійних мотивів за умови, що цю процедуру проводитиме спеціально навчений медичний персонал.

У червні минулого року суд міста Кельн постановив, що релігійне обрізання хлопчиків рівносильно нанесенню тілесних ушкоджень. Після цього по Німеччині прокотилася хвиля протестів, учасники яких заявили про загрозу традиційному єврейському способу життя та обмеження релігійних свобод.