ua en ru

В Європі кількість жертв шторму "Святий Юда" досягла 13 осіб

У Європі зростає кількість жертв шторму "Святий Юда", який обрушився на північну частину континенту. Стихія забрала життя вже 13 людей, передає Assocated Press.

Основна кількість загиблих припадає на Великобританію і Німеччину (там жертвами шторму стали 5 і 6 осіб відповідно). Крім того, по одній людині загинули в Данії та Нідерландах. В основному причиною загибелі людей стає падіння дерев, які вітер вириває з коренем. Пориви вітру можуть досягати 130-160 км/год, що порівнянно з ураганом.

Ураган знеструмив понад 140 тис. будинків в Англії та Уельсі. Також без електрики залишилися кілька десятків тисяч жителів північних французьких регіонів - Бретані та Нормандії.

У Лондоні "Святий Юда" повалив баштовий кран на будівлю британського уряду - людей довелося евакуювати в будівлю Казначейства. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

Очікується, що шторм досягне Санкт-Петербурга і Ленінградської області 29 жовтня - пориви вітру в акваторії Фінської затоки сягатимуть 29 м/c.

Шторм отримав ім'я апостола Юди Тадея, який шанується у Великобританії як захисник усіх нещасних. Стихія обрушилася на Європу як раз в день пам'яті цього святого - 28 жовтня.

Синоптики прогнозують, що до ночі у владі стихії опиниться вся Західна Європа. Експерти відзначають, що нинішній ураган за силою можна порівняти з Великим штормом, який забрав у 1987 р. життя 22 осіб у Великобританії та Франції.