ua en ru

В Єврокомісії вважають малоймовірним підписання угоди про авіапростір з Україною 27 червня

У Європейській комісії вважають малоймовірним підписання угоди про спільний авіаційний простір з Україною 27 червня.

У Європейській комісії вважають малоймовірним підписання угоди про спільний авіаційний простір з Україною 27 червня. Про це заявила прес-секретар віце-президента Єврокомісії, відповідального за питання транспорту, Хелен Кернс, передає видання "ЄС-плюс".

"Це не виглядає ввероятным 27-го... Політичний тиск з боку віце-президента Єврокомісії продовжує залишатися дуже сильним", - сказала прес-секретар.

Україна і ЄС планували підписати угоду про спільний авіаційний простір 5 червня, проте потім з-за технічних проблем підписання було відкладено на 27 червня. Угода спрямована на взаємне відкриття ринків та інтеграцію України у спільний європейський авіаційний простір.

Передбачається, що угода дозволить встановити більше прямих авіамаршрутів між Україною та ЄС, надасть нові можливості для інвестицій.

Згідно з документом, з літнього сезону 2015 року всі європейські авіакомпанії зможуть здійснювати рейси з будь-яких міст ЄС в будь-які міста України, а українські - в ЄС. При цьому будуть зняті всі обмеження за кількістю вильотів на тиждень.