ua en ru

В Естонії сьогодні видадуть першу у світі електронну карту резидента

В Естонії сьогодні видадуть першу у світі електронну карту резидента

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес сьогодні видасть першу у світі електронну карту резидента редактору The Economist Едвард Лукас, повідомляє Delfi.

Закон про документи, що засвідчують особу, вступає в силу сьогодні, 1 грудня. Він дозволяє видавати цифрові свідоцтва про особу, в тому числі й електронним резидентам, тобто іноземцям, які не зареєстровані в Естонії у якості постійних жителів або громадян.

"Цифрове посвідчення особи (Digi-ID) надає е-резидентам доступ до електронних послуг в Естонії, а також право ставити дигитальний підпис. При цьому Digi-ID не дає права на поїздку в Естонію або проживання у країні", - йдеться в повідомленні.

"Перш за все ми бачимо в цьому можливість для зростання економіки Естонії", - сказав віце-канцлер Міністерства економіки та комунікацій Тааві Котка.

На сьогоднішньому заході Президент Ільвес передасть електронну карту журналісту The Economist Едварду Лукасу. "Естонія - частина мого життя. Незважаючи на те, що я не громадянин Естонії, тепер я можу бути е-резидентом Естонії", - сказав Лукас.

Нагадаємо, Естонія готова допомогти Україні у створенні і розвитку кіберзахисту.