ua en ru

В ЄСПЛ немає скарг проти України від постраждалих на Євромайдані, - Мін'юст

В Європейському суді з прав людини немає скарг проти України від постраждалих під час подій Євромайдану.

В Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) немає скарг проти України від постраждалих під час подій Євромайдану. Про це РБК-Україна повідомив секретаріат урядового уповноваженого у справах ЄСПЛ.

"Станом на 30.01.2014 Європейський суд не повідомляв уряд України щодо заяв, поданих до Європейського суду від потерпілих під час участі в зіткненнях в Києві під час Євромайдану", - зазначили у секретаріаті.

Там нагадали, що 12 і 13 грудня 2013 р. в ЄСПЛ було подано два клопотання, якими заявники (Даневич та інші) вимагали від Кабміну утриматися від втручання в акції протестів шляхом розгону або блокування протестувальників і забезпечити їм вільну реалізацію права на подання індивідуальних заяв до ЄСПЛ згідно з правилом 34 регламенту ЄСПЛ. Суд відмовив у задоволенні цих клопотань.

Всього, згідно зі статистикою, розміщеної на офіційному веб-сайті ЄСПЛ, станом на 31.11.2013 р. на розгляді перебувало 15 700 заяв проти влади України.

Нагадаємо, Євромайдан розпочався в Україні з 21 листопада 2013 р. після того, як уряд України відклав підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Звернемо увагу, Україна в 2013 р. посіла четверте місце з країн Ради Європи за кількістю програних справ у яких були виявлені порушення прав в ЄСПЛ.