ua en ru

В ЄС пообіцяли Україні надалі сприяти реверсу газу, - МЗС України

В ЄС пообіцяли Україні надалі сприяти реверсу газу, - МЗС України
Віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчовіч пообіцяв надалі сприяти організації реверсних поставок природного газу до України з території держав-членів ЄС.

Віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчовіч пообіцяв надалі сприяти організації реверсних поставок природного газу до України з території держав-членів ЄС. Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним в Брюсселі, передає прес-служба МЗС України.

Як повідомляється, сторони обговорили пріоритетні напрями співробітництва України та ЄС у сфері енергетики. Зокрема було підтверджено стратегічне значення взаємодії України та Європейського союзу в контексті забезпечення енергетичної безпеки Європи.

"Українська сторона поінформувала про здійснення реформ газового ринку у відповідності до енергетичного законодавства ЄС та наголосила, що залишається надійним партнером Євросоюзу і транзитером природного газу до держав-членів ЄС", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Клімкін наголосив на необхідності подальшої співпраці зі стороною ЄС у питаннях спільної модернізації та експлуатації української газотранспортної системи, а також з метою залучення європейських компаній до використання підземних газових сховищ України.

У свою чергу Шевчовіч відзначив важливу роль партнерства України з ЄС в енергетичній сфері та пообіцяв надалі сприяти організації реверсних поставок природного газу до України з території держав-членів ЄС.

Клімкін подякував Європейській Комісії за активну підтримку в досягненні домовленостей з РФ щодо поставок російського газу в нашу країну.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз" планує відкриття віртуального реверсу з квітня 2015 р.