ua en ru

У ЄС очікують від України рішень щодо ДНР/ЛНР

У ЄС очікують від України рішень щодо ДНР/ЛНР Джерело фото:twitter.com/Андрей Чазов

У Європейському союзі очікують від України офіційних рішень щодо визнання терористичними організацій ДНР та ЛНР. Про це під час прес-конференції в Києві заявив глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це, звичайно, чутливе політичне питання... Це питання має бути поставлене в рамках загального міжнародного права. Саме тому треба зробити певні кроки і заходи в першу чергу офіційно Україні, а вже потім, коли Україна прийме заходи, це можна виводити на міжнародну арену", - заявив Томбінські.

"Останні події (на Донбасі, - ред.) ще раз показали, наскільки драматичною може бути ціна такої агресії. І нам треба використати всі механізми і інструменти, які є в міжнародному співтоваристві - правові, політичні, фінансові - для того, щоб припинити цю агресію", - додав він.

Посол висловив слова підтримки та співчуття всім постраждалим в результаті конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, 25 січня 2015 р. РНБО України вирішив застосувати на території України санкції Заходу проти Росії.

Крім того, РНБО доручила Кабміну звернутися в Гаазький трибунал з приводу визнання ДНР і ЛНР терористичними організаціями.

На думку глави МЗС України Павла Климкіна, після трагедій під Волновахою, у Донецьку та Маріуполі Євросоюз налаштований на введення дуже рішучих заходів, які будуть обговорюватися на Раді ЄС 29 січня.