ua en ru

У ЄС немає жодної рівноправності у сфері міжнародних відносин, - Медведчук

У ЄС немає жодної рівноправності у сфері міжнародних відносин. Таку думку у своєму блозі висловив лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Посол Євросоюзу в нашій країні Ян Томбінський в своїй статті висловився, мовляв, Київ сьогодні обирає шлях між демократією та автократичної системою. Дуже пишномовно, але навряд чи по суті. Європейська демократія досить потьмяніла за останні роки..."Демократія" не завадила французькому керівництву з небаченою для України, Росії або Білорусі жорстокістю придушити виступи противників одностатевих шлюбів. Між тим, більшість французів проти таких союзів - де ж тут демократія, влада більшості? Європа крізь пальці дивилася на витівки свого "демократа" Саакашвілі, расправлявшегося з опозицією за допомогою кийків і тортур. Шанованим і "рукоподаваемым" європейським політиком став прем'єр Косово Хашим Тачі, викритий у торгівлі людськими органами", - зазначив Медведчук.

За його словами, економічна криза показав, що ніякого рівноправності в ЄС немає і у сфері міжнародних відносин. "Існує ціла група країн-ізгоїв - Греція, Кіпр, Болгарія, Румунія, які не тільки не впливають на рішення ЄС, але вже змушені змиритися з тим, що про них просто "витирають ноги". Влада України робить все, щоб країна потрапила в цю команду, причому в статусі самого безправного члена", - підкреслив політик.

Він також звернув увагу на те, що країни Прибалтики, Польщу, Румунію членство в ЄС призвело до величезного зростання трудової міграції, причому - найбільш кваліфікованої робочої сили та молоді. При цьому спочатку, поки європейські товари витісняють місцевого виробника, може бути короткочасне зниження цін. Але вже через два-три роки інфляція неминуча. Наприклад, Прибалтика по зростанню цін стабільно демонструє один з найвищих показників в ЄС, починаючи з 2007 р.

"Таким чином, якщо відкинути просторікування представника ЄС про європейські цінності, то в сухому залишку буде бажання підсилити експансію на український ринок досить ємний - 25-е місце у світі з імпорту. Ну, і звичайно, Він не даремно багато уваги приділив важливому геополітичному положенню України. Втім, це ніколи не було секретом. Посол Євросоюзу, до речі, відзначає, що однією із загрозливих перспектив для України є перетворення в "сіру зону" між ЄС і Росією, але тільки не вказує, що це насправді - мета його політики", - резюмував Медведчук.