ua en ru

В ЄС допускають перехід до другої фази лібералізації візового режиму між Україною та ЄС до жовтня 2014 р

Рішення Єврокомісії щодо переходу до другої фази плану дій щодо лібералізації візового режиму може бути прийняте ще до жовтня 2014 р.

Рішення Єврокомісії щодо переходу до другої фази плану дій щодо лібералізації візового режиму може бути прийняте ще до жовтня 2014 р. Про це сьогодні на конференції "Лібералізація візового режиму між Україною та ЄС: Хто виграє?" заявив керівник відділу політики представництва ЄС в Україні Ганнес Шрайбер, передаэ кореспондент РБК-Україна.

"Якщо Україна виконає весь план дій щодо лібералізації візового режиму, то рішення щодо України буде прийняте дуже швидко. Зараз працює стара комісія, її склад зміниться в жовтні. Але є сподівання, що перехід до другої фази відбудеться ще за старої комісії. Теперішній комісар працює дуже віддано. Якщо будуть виконанні умови, то рішення буде прийняте дуже швидко", - сказав він.

Зазначимо, друга фаза плану дій передбачає впровадження усіх законів, необхідних для лібералізації візового режиму, прийнятих на першій стадії.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що вважає можливим введення безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом до середини 2015 р.

Нагадаємо, 13 травня 2014 р. Верховна Рада України ухвалила останній із законів, необхідних для лібералізації візового режиму з ЄС.