ua en ru

В ЄС 12 місяців поспіль знижуються продажі автомобілів, виключенням стала Великобританія

У Євросоюзі протягом 12 місяців поспіль знижуються продажі автомобілів, виключенням стала Великобританія, де у вересні 2012 р. зареєстровано зростання попиту, передає Deutsche Welle.

За даними Європейського об'єднання автовиробників ACEA, в Євросоюзі вже 12-й місяць поспіль продається все менше автомобілів. Як повідомляє DPA, у вересні 2012 р. порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість проданих автомобілів знизилась на 10,8% і склала 1 млн 99 тис. 264.

Протягом перших дев'яти місяців цього року - з січня по вересень - кількість нових зареєстрованих автомобілів зменшилася на 7,6% - до 9 млн 368 тис. 327. Практично на всіх провідних європейських авторинках ситуація погіршилася. Винятком стала лише Великобританія, де у вересні 2012 р. зареєстровано зростання попиту на 8,2%. У Франції продажі скоротилися на 17,9%, в Італії - на 25,7%, а в Іспанії навіть на 36,7%. У Німеччині також зафіксований спад - мінус 10,9%.

Читайте також: Німецький авторинок можуть обвалити знижки

Найбільш істотні втрати з великих європейських виробників у вересні 2012 р. зазнала компанія Renault, відзначає Reuters. Французький концерн продав на третину менше автомобілів. Його дочірнє підприємство Dacia, що випускає бюджетні автомобілі, скоротило кількість продажів на 14,4%. Opel і його британський підрозділ Vauxhall продали на 15,6% менше автомобілів, ніж роком раніше. В той же час німецькому концерну Volkswagen, на відміну від конкурентів, вдалося зберегти позиції - зниження продажів у Європі було компенсовано збільшенням збуту в інших регіонах світу.

Компанії Volvo через погіршення кон'юнктури довелося тимчасово закрити одне з найважливіших європейських підприємств. Випуск продукції на заводі поблизу м. Гетеборг в Швеції буде припинений з 29 жовтня до 2 листопада 2012 р., повідомив представник Volvo в Стокгольмі. Причина - проблеми зі збутом, насамперед, на європейському ринку. Після відновлення роботи конвеєра буде вирішуватися питання про кількість машин, що випускаються. На початку жовтня 2012 р. на заводі під Гетеборгом кількість зібраних автомобілів вже була скорочена з 57 до 50 автомобілів на годину.