ua en ru

У Єкатеринбурзі одну з вулиць хочуть назвати ім'ям Путіна

У Єкатеринбурзі громадська організація "СМС" розпочала збір підписів за перейменування вулиці Сакко і Ванцетті у вулицю Володимира Путіна.

У Єкатеринбурзі громадська організація "СМС" розпочала збір підписів за перейменування вулиці Сакко і Ванцетті у вулицю Володимира Путіна. Своє звернення вони опублікували у соціальних мережах, передає видання Znak.com.

Автори ідеї нагадують, що вулиця Сакко і Ванцетті названа в честь італійських анархістів, засуджених за грабіж і вбивство в США. "Ніякого відношення до Єкатеринбургу або Росії дві людини не мають. Вулиця названа так в результаті пропагандистської кампанії 1930-х років минулого століття", - нагадують громадські діячі.

Повернутися до старої назви вулиці - Усольцевская - громадські діячі не хочуть: вона була названа на честь чиновника Усольцева, чий дім став орієнтиром. Замість цього пропонується назвати вулицю ім'ям Путіна. Одним з аргументів на користь перейменування вулиці ініціатори називають той факт, що Путін "збільшив територію країни", а також "відновив військово-промисловий потенціал і, в цілому, повернув людям гордість за свою Батьківщину".

Як сказано в повідомленні, зараз під ініціативою збираються підписи представників громадських організацій, потім воно буде передано в адміністрацію міста.

Видання зазначає, що багато коментаторів у соціальних мережах висловилися з приводу ідеї негативно. "Міняти топоніми в ім'я глави держави - прерогатива самих потворних диктатур. Соромно, що в нашому місті ця ініціатива виникла", - цитує видання одного з користувачів.

Зазначимо, проспект Володимира Путіна зараз існує в столиці Чечні - Грозному.

Нагадаємо, раніше в Росії також вирішили заснувати державне свято в День народження Президента Володимира Путіна.