ua en ru

У ЄК вважають можливим для України залучити 40 млрд дол. інвестицій до 2020 р

У ЄК вважають можливим для України залучити 40 млрд дол. інвестицій до 2020 р

У Європейській комісії вважають можливим для України залучити 40 млрд дол. інвестицій до 2020 р. Про це заявив заступник генерального директора гендиректорату Єврокомісії з питань торгівлі, керівник групи підтримки України Петер Балаш під час зустрічі в четвер з міністром економічного розвитку і торгівлі України Айварасом Абромавичусом, повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.

"Ви плануєте залучити 40 млрд доларів інвестицій (FDI) до 2020 року. Думаю, це реалістично, але обов'язково слід враховувати економічну ситуацію і також політичну - вони повинні бути поліпшені, щоб інвестори були дійсно зацікавлені в інвестуванні", - заявив Балаш.

Керівник групи підтримки України при Єврокомісії вважає, що вибудувана урядом України тактика поведінки в питанні приватизації зараз є правильною, однак проводити широку приватизацію в Україні доцільно тільки при оптимальних умовах, які зараз відсутні.

"Ми радили і продовжуємо акцентувати, що потрібен час і не треба продавати компанії за безцінь, особливо у важливих секторах економіки. І це добре, що ви йдете цим шляхом - спочатку змінити менеджмент, структуру управління державними компаніями і тільки потім, коли виросте їх вартість, продавати їх", - наголосив Балаш.

"Ми не збиралися нічого приватизувати негайно. Ми сказали, що хочемо поліпшити стандарти корпоративного управління. Плануємо корпоратизувати підприємства, підготувати їх до приватизації. У кращому випадку можемо планувати це на другу половину року", - заявив Абромавичус.

Нагадаємо, вчора Рада повернула до Кабміну законопроект про перелік заборонених до приватизації держпідприємств. Як заявив спікер парламенту Володимир Гройсман, держпідприємства, що підлягають приватизації, повинні бути продані через міжнародні аукціони.