ua en ru

У Єгипті в результаті протистояння поліції з ісламістами загинули 11 людей

В Єгипті 11 осіб загинули в результаті відбулися напередодні зіткнень поліції з ісламістами, прихильниками поваленого президента Мохаммеда Мурсі, передає Associated Press.

В Єгипті 11 осіб загинули в результаті відбулися напередодні зіткнень поліції з ісламістами, прихильниками поваленого президента Мохаммеда Мурсі, передає Associated Press.

Більше 52 осіб отримали поранення. При цьому самі брати-мусульмани повідомляють на своїй сторінці у Facebook, що число жертв досягло 19 осіб.

Основні сутички сталися в густонаселених районах Каїра, Гізи, Ісмаїлії і Фаюма. Як повідомляє міністерство внутрішніх справ, 122 члени руху "Брати-мусульмани" були арештовані в ході акцій.

Нагадаємо, в грудні 2013 р. в Єгипті відбулися арешти ряду активістів руху, а сама організація "Брати-мусульмани" було оголошено терористичним. Відтепер учасники протестних акцій, викритих в приналежності до "Братам-мусульманам", можуть бути засуджені на строк до 5 років.

Напередодні референдуму протестувальники все частіше пускають в хід вогнепальну зброю, хоча основним їх інструментом боротьби залишаються камені, якими вони закидають співробітників поліції, які застосували у відповідь водомети і сльозогінний газ. Крім того, демонстранти палили шини, кидали пляшки із запальною сумішшю в поліцейські заслони, спалили кілька поліцейських машин і перекрили основні дороги.

Тимчасовий Президент Єгипту Адлі Мансур у липні 2013 р. представив план на перехідний період Згідно йому, спочатку повинен був пройти референдум по внесенню поправок в Конституцію, потім парламентські вибори і тільки через два місяці після них - вибори президента країни. Конституційний референдум пройде 14-15 січня 2014 р. Прихильники нинішнього уряду не раз висловлювалися на користь проведення президентських виборів до обрання парламенту.