ua en ru

У Єгипті прийняли Конституцію, запропоновану Мурсі

За ухвалення нового варіанту Конституції Єгипту, запропонованого Президентом Мохаммедом Мурсі, проголосували 63,8% громадян країни. Про це свідчать дані, які опублікував Вищий виборчий комітет (ВВК) країни, передає Reuters.

Голосування проходило в два етапи - 15 і 22 грудня ц.р. До підведення офіційних підсумків представники пропрезидентської організації "Брати-мусульмани" вже оголошували про проходження проекту Конституції.

Ключовою особливістю нового варіант основного державногозакону є той факт, що в його основу закладені норми ісламського права - шаріату як основного принципу законодавства.

"Ми найсерйознішим чином підходимо до розслідування всіх поданих скарг", - заявив на прес-конференції суддя ВВК Самі Абу аль-Матті, відповідаючи на питання про заходи, прийняті у зв'язку з незадоволеністю опозиції. Він також додав, що остаточні дані по явці складають 32,9% від числа громадян, що мають право голосу.

Нагадаємо, за неофіційними даними, в ході першого етапу голосування за підтримку документа висловилися 57% від числа тих, що прийшли на ділянки. При цьому в ході другого туру показник склав більше 70%, оскільки в районах, де проводилося голосування, основну частину населення складають люди, що симпатизують ісламістам.

Читайте також: S&Р понизило рейтинг Єгипту через політичні проблеми