ua en ru

В.Джарти обговорить земельну проблему зі Світовим конгресом кримських татар

Глава кримського уряду Василь Джарти повідомив, що планує обговорити з президентом Світового конгресу кримських татар Рефата Чубарова питання фінансування облаштування депортованих громадян, повідомляє кореспондент РБК-Україна з посиланням головне управління інформаційної політики Ради міністрів Автономної Республіки Крим.
"Ще до виборів ми обговорювали з ним (Р.Чубаровим) перспективи добудови школи та дитячого садка", - зазначив В.Джарти, - "У нас є кошти, заплановані в стабілізаційному фонді, і ми збираємося направити гроші на ці цілі, а також на будівництво 180-квартирного житлового будинку. Це питання необхідно вирішувати, тому що ці об'єкти вже довгий час стоять незакінченими".
На думку глави Радміну, упорядкування земельних відносин - обов'язкова умова для залучення інвестицій в економіку республіки, успіху в реалізації розпочатих реформ.
"Сьогодні ми повинні говорити про землі, зайнятих самозахопленнями. Нам потрібно розв'язати цей вузол", - підкреслив В.Джарти, - "Я написав відкритий лист, толерантно і відкрито звернувся до народного депутата Мустафи Джемілєва з пропозицією звільнити самовільно зайняті землі".
"Самозахоплення - це частина бізнесу, яка перейшла ще з колишніх часів", - вважає глава Радміну. Він висловив упевненість, що вдасться знайти порозуміння з М.Джемільовим і Р.Чубаровим в "врегулюванні проблемних, але вирішуваних питань".
За словами прем'єра, уряд Криму готовий надати допомогу у виділенні землі всім нужденним громадянам, в тому числі і кримським татарам.