ua en ru

В.Джарти виключає застосування силових форм для вирішення земельної проблеми

Глава кримського уряду Василь Джарти виключає застосування силових форм для вирішення земельної проблеми. Про це вчора йшлося на зустрічі прем'єра з першим заступником голови Меджлісу Рефатом Чубаровим, повідомляє прес-служба Меджлісу.
В.Джарти зазначив, що виключає застосування сили для вирішення земельної проблеми, тому що вважає, що спільними зусиллями можна знайти компроміс: "Спільними зусиллями можливе знаходження рішень, що дозволяють, з одного боку, задовольнити нужденних людей земельними ділянками для будівництва власного житла, з іншого, забезпечити місту можливості для збалансованого розвитку, в тому числі створюючи умови для потенційних інвесторів".
У свою чергу Р.Чубаров запропонував, враховуючи результати роботи попередніх робочих комісій і груп, в тому числі створених Кабінетом міністрів України і Радміном, приймати рішення по кожному масиву і кожній людині, що стоїть в черзі на отримання ділянки. "Я впевнений, за умови, якщо ми почнемо виділяти ділянки в масиві (або масивах), де немає особливих проблем, і поступово, крок за кроком, підійдемо до "проблемних" масивів, багато питань будуть зняті, а люди різних національностей, які зайняли землі на цих масивах, відчують турботу і розуміння влади", - підкреслив Р.Чубаров.
Нагадаємо, 18 січня В.Джарти звернувся з відкритим листом до голови Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата Мустафи Джемілєва щодо ситуації з самовільним заняттям земель у Криму. Зокрема, прем'єр попросив главу Меджлісу переконати кримських татар, "які порушили закон, добровільно звільнити самовільно захоплену землю".