ua en ru

У Донецькій області порушено справу проти жителя Красноармійська за фактом участі в НВФ і зберігання зброї

У Донецькій області порушено справу проти жителя Красноармійська за фактом участі в незаконних збройних формуваннях (НВФ) і зберігання зброї. Про це повідомляється у зведенні ГУМВС України в Донецькій області.

"Співробітники Червоноармійської оперативної зональної групи УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області в ході перевірки оперативної інформації про причетність осіб до участі в незаконних збройних формуваннях виявили факт незаконного зберігання зброї та боєприпасів 24-річним мешканцем м Красноармійська. У приватному будинку були виявлені автомат Калашникова, 6 магазинів і 142 патрони калібру 5,45 мм. Вилучене направлено на експертизу", - йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст.263 КК України (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). Проводиться розслідування.

Нагадаємо, наприкінці жовтня МВС оголосило про підозру 14 особам, причетним до незаконних збройних формувань на Донбасі.