ua en ru

У Донецькій області в жовтні зріс вуглевидобуток, - ДонОДА

У Донецькій області в жовтні зріс вуглевидобуток, - ДонОДА
У Донецькій області на шахтах в жовтні в порівнянні з вереснем 2014 р. зріс вуглевидобуток.

У Донецькій області на шахтах в жовтні в порівнянні з вереснем 2014 р. зріс вуглевидобуток. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Донецької обласної державної адміністрації.

"У жовтні шахтами області видобуто 1134,1 тис. тонн вугілля, що на 64,4% менше відповідного періоду 2013 року, але на 161,3 тис. тонн або на 16,6% більше, ніж за вересень поточного року", - йдеться в повідомленні.

При цьому в департаменті розвитку базових галузей промисловості ОДА уточнили, що за попередній місяць державними підприємствами видобуто 521,8 тис. тонн вугілля, що на 164,6 тис. тонн (на 46,1%) більше, ніж у вересні.

При цьому, за нестабільної ситуації в містах області, викликаної діями так званої ДНР, не працювали шахти державних підприємств "Артемвугілля", "Орджонікідзевугілля" та підприємства недержавної форми власності ТОВ "ДТЕК "Шахта "Комсомолець Донбасу", ПАТ "Шахта "Жданівська".

Не виробляли роботи з видобутку вугілля також чотири шахти донецького держпідприємства "ДВЕК"» (крім шахт "Південнодонбаська № 3", їм. А. А. Скочинського і їм. Челюскінців), 5 шахт ДП "Макіїввугілля" (крім шахт "Холодна балка", їм. С. М. Кірова і "Північна"), 2 шахти ДП"Дзержинськвугілля"» (крім шахт ім. Ф. Е. Дзержинського, «"Північна» "), 2 шахти ДП "Торезантрацит" (крім шахти ім. Л. В. Лутугіна), шахта "Іловайська" ДП "Шахтарськантрацит", шахта № 22 "Комунарська" ПАТ "Шахтоуправління "Донбас".

Нагадаємо, також у жовтні збільшилося виробництво металопродукції в Донецькій області.