ua en ru

У Донецькій області на підприємстві ДТЕК від ураження струмом загинув електромонтер

У Донецькій області 30 червня 2013 р. о 9:13 у м. Українську (Селидівський РЕМ ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго") при проведенні робіт був смертельно травмований електромонтер 1985 р.н. Про це повідомляє прес-служба ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго".

Так, при виконанні робіт в камері силового трансформатора центрального розподільного пункту електромонтер бригади був смертельно травмований електричним струмом через невиконання технічних заходів з відключення і заземлення електроустановки.

У "ДТЕК Донецькобленерго" оперативно була створена спеціальна комісія з розслідування інциденту, яка з'ясовує всі обставини і причини нещасного випадку.

"З 1 липня 2013 р. у всіх дистрибуційних компаніях ДТЕК вводяться особливі умови роботи, які означають посилений контроль над виконанням всіх норм технологічної дисципліни - додаткові заходи з безпеки, інструктажі та контроль з боку ІТП", - зазначив директор з дистрибуції електроенергії ДТЕК Ігор Маслов.

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії України. Сегмент генерації представлений 10 тепловими електростанціями і двома об'єднаними котельними і електростанціями з сумарною встановленою потужністю понад 18 ГВт. Розподіл електроенергії ДТЕК включає в себе п'ять підприємств, які в сукупності постачають електрику близько 5,2 млн клієнтів. Чистий прибуток ДТЕК в 2012 р. зріс на 68,1% - до 5,922 млрд грн.