ua en ru

У Донецькій обл. в листопаді виробництво сталі збільшилося на 13%, - ОДА

У Донецькій області в першій декаді листопада виробництво сталі збільшилося на 13%.

У Донецькій області в першій декаді листопада виробництво сталі збільшилося на 13%. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Донецької обласної державної адміністрації.

"У першій декаді листопада на підприємствах металургійного комплексу області порівняно з жовтнем середньодобове виробництво чавуну збільшилося на 9 %, сталі - на 13 %, повідомляє департамент розвитку базових галузей промисловості облдержадміністрації. У профільному департаменті також повідомили, що виробництво коксу збільшилося на 13%, тоді як прокату - скоротилося на 1%", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні також зазначається, що станом на сьогодні, 12 листопада, в області працюють всі металургійні підприємства.
У доменному виробництві з 15 печей працюють 11, а у сталеплавильному виробництві з 8 конвертерів працюють 6. Мартенівські печі маріупольського меткомбінату ім. Ілліча знаходяться в резерві. Також працює ТОВ "Електросталь" (р. Курахове), відновлена робота всіх коксохімічних підприємств області, крім ПАТ "Єнакіївський коксохімпром", який знаходиться на гарячій консервації.

У сфері вогнетривких і флюсодобывающих підприємств виробничу діяльність здійснюють Великоанадольський вогнетривкий комбінат, Красноармійський динасовий завод, Часівоярський вогнетривкий комбінат, Комсомольське та Новотроїцьке рудоуправління, Докучаєвський флюсо-доломітний комбінат. Як і раніше, не працюють Пантелеймонівський, Красногорівський вогнетривкі заводи.

Нагадаємо, виробництво металопродукції в Донецькій області збільшилась у жовтні 2014 р. порівняно з вереснем.