ua en ru

У Донецькій обл. скоєно напад на поліграфічне підприємство, - "Батьківщина"

У Горлівці сьогодні, 25 січня, було скоєно напад на підприємство, друкувальний газету Донецької обласної партійної організації ВО "Батьківщина". Про це повідомили в прес-службі партії.

Як повідомляє прес -служба регіонального відділення, вдень у приміщення друкарні "Матриця" увірвалися невідомі, побили співробітників підприємства, а також знищили частину тиражу останнього опозиційної газети, обливши упаковані видання червоною фарбою.

Як повідомив директор друкарні, якого побили, коли він намагався захистити співробітників і майно, за кілька хвилин до нападу приміщення було знеструмлено.

Керівник впевнений, "перебої" з електропостачанням влаштували, щоб вивести з ладу камери відеоспостереження.

"Знищено було близько 5 тис. примірників сьомого номера восьмисмуговий видання, що висвітлює політичну ситуацію в країні , події на Грушевського, зіткнення на донецькому Євромайдані, пояснює "диктаторські закони", проголосовані парламентом 16 січня і т.д." - йдеться в повідомленні.

"Батьківщина" Донеччини вимагає від правоохоронних органів провести ретельне розслідування, щоб з'ясувати, за чиєю вказівкою перед нападом, як з'ясувалося пізніше , була знеструмлена тягова підстанція, а потім без електропостачання залишилася не тільки друкарня, а й місцева поліклініка! Крім того, обласна організація просить народних депутатів України від опозиції взяти розслідування злочину під контроль, щоб захистити місцевих підприємців, які стали жертвами політичного протистояння", - сказано в повідомленні донецької "Батьківщини".