ua en ru

У Донецькій обл. сепаратисти відпустили трьох заручників, ще трьох продовжують утримувати в полоні

У Новогродівці Донецької області сепаратисти відпустили 3 затриманих раніше осіб, ще 3 продовжують утримувати в полоні.

У Новогродівці Донецької області сепаратисти відпустили 3 затриманих раніше осіб, ще 3 продовжують утримувати в полоні. Про це повідомляє прес-служба Незалежної профспілки гірників України.

Згідно з повідомленням, гірника з шахти "Росія" ДП "Селидіввугілля", члена НПГУ, Олександра Гурова, при спробі до втечі схопили і жорстоко побили.

"Олександра Гурова схопили десять осіб. Сім з них були в чорній формі. Кожен - під два метри ростом. В одного - нашивка "Грифон". Ще троє були в спорядженні так званих зелених чоловічків. Один, явно чеченського походження, погрожував Костянтину Мусейку, депутату Новогродовского міської ради, відрізати вухо. А ще у нього вимагають велику суму грошей", - повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Волинець також повідомив, що викрадачі відібрали у депутата Новогродовского міської ради Олега Бубича 700 грн, а у гірників з шахти "Росія", члена Незалежної профспілки гірників України Олександра Вовка - 60 грн.

Станом на ранок 5 травня трьох осіб відпустили. У кожного з них помітні сліди катувань: у Олександра Вовка - сильно знівечене обличчя, у Олега Бубича - пошкоджені ребра, у депутата Новогродовского міської ради Валерія Павлика - розбита голова.

"В полоні залишаються три людини: Олександр Гуров, Костянтин Мусейко і молодий чоловік, прізвище якого уточнюється (хоча правоохоронним органам воно вже відому). Всіх їх утримують на п'ятому поверсі Донецької обласної держадміністрації", - уточнив Волинець.

Між тим сьогодні вранці у дворі Шахтарської районної держадміністрації (Луганська обл.) формується черговий загін бойовиків, яких переодягають у камуфляжну форму і видають зброю.

Нагадаємо, 4 травня 2014 р. в Новогродовці (Донецька область) сепаратисти захопили шість осіб, у тому числі і шахтарів. Профспілка вимагає терміново вжити заходів для звільнення незаконно затриманих громадян і вимагає від офіційного Києва прийняти необхідні заходи для наведення порядку в державі.