ua en ru

У Донецькій обл. прикордонники не пропустили 7 військовослужбовців РФ

У Донецькій області прикордонники не пропустили сімох військовослужбовців Російської Федерації.

У Донецькій області прикордонники не пропустили сімох військовослужбовців Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України (ДПС).

"Сімох російських військовослужбовців затримали учора ввечері прикордонники Донецького загону в пункті пропуску для залізничного сполучення "Іловайськ". Під час проведення комплексу перевірочних заходів та співбесід на поїзді №142 сполученням "Київ - Сімферополь" офіцери ВПС "Іловайськ" спільно зі співробітником Харцизького МРВ УСБУ в Донецькій області виявили у різних купе, сімох громадян РФ, які вказували різні цілі поїздки на територію України", - йдеться в повідомленні.

У ході контролю другої лінії було встановлено, що всі вони є військовослужбовцями Чорноморського флоту РФ, але намагалися приховати цей факт з метою безперешкодного проїзду по території України.

Російські військові заховали свою форму одягу і речові мішки в згорнутих матрацах і під постільною білизною та ковдрами. Вік затриманих осіб - 20-21 рік. Всі вони - військовослужбовці за контрактом 810-ї окремої бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ і поверталися до місця дислокації в/ч 13140, м. Севастополь, з міста Волзький (РФ), де проходили курси інтенсивної та загальновійськової підготовки за курсом виживання.

Охоронці держкордону не пропустили російських військових на територію України. Відносно даної групи осіб, з урахуванням надання ними неправдивих відомостей про мету поїздки, прийнято рішення про заборону в'їзду на територію нашої держави терміном на 3 роки.

Як повідомлялося, в аеропорту Донецька вночі 20 березня під час оформлення рейсу "Москва- Донецьк" українські прикордонники не пропустили на територію України трьох російських журналістів. "Вони не змогли надати відомості про мету і місце перебування на території України. Згодом з'ясувалося, що вони є співробітниками телеканалу "НТВ", - йшлося в повідомленні Держприкордонслужби.

На цьому ж рейсі відмовили у пропуску ще одному громадянину Росії, який назвався журналістом французько-німецького каналу. "Під час оформлення виявилося, що чоловік не має достатнього фінансового забезпечення для в'їзду до України", - додали у прес-службі.

Від початку українсько-російського конфлікту ДПС заборонила в'їзд до України 6,5 тис. осіб з Россійської Федерації, які "могли взяти участь в екстремістських заходах на території країни".

У Держприкордонслужбі зазначають, що, у разі надання неправдивих відомостей і недостатнього фінансового забезпечення для перебування на території України, прикордонники мають право відмовити у перетині кордону іноземцю або особі без громадянства.