ua en ru

Українські прикордонники не пропустили трьох російських журналістів

В аеропорту Донецька вночі 20 березня під час оформлення рейсу "Москва-Донецьк" українські прикордонники не пропустили на територію України трьох російських журналістів.

В аеропорту Донецька вночі 20 березня під час оформлення рейсу "Москва-Донецьк" українські прикордонники не пропустили на територію України трьох російських журналістів. Про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України.

"Вони не змогли надати відомості про мету і місце перебування на території України. Згодом з'ясувалося, що вони є співробітниками телеканалу "НТВ", - йдеться в повідомленні.

На цьому ж рейсі відмовили у пропуску ще одному громадянину Росії, який назвався журналістом французько-німецького каналу.
"Під час оформлення виявилося, що чоловік не має достатнього фінансового забезпечення для в'їзду в Україну", - додали в прес-службі.

У Держприкордонслужбі зазначили, що в разі надання неправдивих відомостей та недостатнього фінансового забезпечення для перебування на території України прикордонники мають право відмовити у перетині кордону іноземцю або особі без громадянства.