ua en ru

У Донецькій обл. станом на 18:00 працювало 7 з 22 ОВК, у Луганській - 2 з 12, - МВС

У Донецькій області працює 7 із 22 окружних виборчих комісій, та 517 з 2431 дільничних виборчих комісій.

У Донецькій області працює 7 із 22 окружних виборчих комісій, та 517 з 2431 дільничних виборчих комісій. У Луганській області сьогодні працює 2 із 12 ОВК, а також 284 із 1475 дільничних виборчих комісій, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий на брифінгу в будинку уряду в неділю, 25 травня, йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну.

Загалом працює 188 окружних виборчих комісій та 29 тис. 25 виборчих дільниць.

За словами Ярового, для охорони громадського порядку залучено понад 82 тис. працівників правоохоронних органів та більше 17 тис. членів громадських формувань.

Станом на 18:00 до органів внутрішніх справ надійшло 76 повідомлень про кримінальні та адміністративні правопорушення, пов'язані з виборчим процесом.

Із зазначених повідомлень 31 є найбільш резонансним і містить ознаки кримінальних правопорушень: 15- у Донецькій області, 4 в Луганській, 3 - в Харківській, по 2 в Запорізькій та Одеській, по одному - у Волинській, Дніпропетровській, Тернопільській, Хмельницькій та Херсонській областях. У переважній більшості порушення стосуються пошкодження приміщення та майна виборчих комісій, захоплення невідомими особами майна виборчих дільниць (списків виборців, печаток, скриньок для голосування тощо), хуліганських дій щодо членів виборчих дільниць, втручання в роботу виборчих дільниць, пошкодження виборцями своїх виборчих бюлетенів, зафіксовано повідомлення про замінування виборчої дільниці, яке не підтвердилося.