ua en ru

У Донецькій і Луганській обл. сепаратисти проводять референдуми про статус регіонів

У Донецькій і Луганській областях сепаратисти проводять референдуми про статус регіонів.

У Донецькій і Луганській областях сепаратисти проводять референдуми про статус регіонів. Опитування почалося з 8:00 неділі.

Зокрема, в Донецьку опитування проводить незареєстрована громадська організація "Донецька республіка", передають "Новости Донбасса".

Станом на 8:00 в Донецьку, як повідомляє видання, не спостерігається виборча активність, центральні і районні вулиці порожні. Більшість шкіл Калінінського, Будьоннівського, Ворошиловського районів закриті. Біля будівлі ЦВК у Донецьку чергують бійці самооборони ДНР, в руках у них автомати.

Питання, на яке відповідають люди, "Чи підтримуєте ви акт про самостійність державної Донецької республіки?".

В Амвросіївському районі Донецької області 1 виборчу дільницю - кінотеатр Перемога в райцентрі. "На 23 тисячі виборців. Людей на ділянці немає", - зазначають "Новини Донбасу".

При цьому кореспондент "Еха Москви" Ілля Азар повідомляє в своєму Twitter, що в дільниць в Маріуполі утворилися величезні черги. "Втім, їх всього кілька", - зазначає він.

Керівник ЦВК ДНР Роман Лягін в Twitter ДНР повідомляє, що всього в регіоні створено 1527 ділянок. "Ми очікуємо, що про хід референдуму розповімо журналістам вже о 10:00", - говорить Лягін.