ua en ru

У Донецьку сьогодні пройде засідання групи Україна-РФ-ОБСЄ за участю Кучми

У Донецьку сьогодні, 23 червня, відбудеться засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану Президента України Петра Порошенко по врегулюванню ситуації на сході України.

У Донецьку сьогодні, 23 червня, відбудеться засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану Президента України Петра Порошенко по врегулюванню ситуації на сході України. Мета засідання - визначення етапів реалізації мирного плану, йдеться у повідомленні прес-служби Президента України.

Очікується, що у переговорах у Донецьку візьмуть участь Спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні та надзвичайний і повноважний посол Російської Федерації Михайло Зурабов. За дорученням глави держави, у засіданні братиме участь другий Президент України Леонід Кучма.

Перед від'їздом контактної групи до Донецька Порошенко прийняв її учасників у Києві.

"Участь Леоніда Кучми свідчить про високу увагу Президента України до цієї місії", - заявив глава української держави.

У зв'язку із захопленням регіональних відділень Національного банку і Державного казначейства у Донецьку Порошенко віддав доручення забезпечити соціальні виплати через Київ. Президент України також висловив упевненість, що в разі звільнення будівель регіональних представництв НБУ і Держказначейства і припинення захоплення інкасаторських автомобілів соціальні виплати вдасться відновити на місцях.

Перше засідання тристоронньої контактної групи відбулося 8 червня у Києві. Тоді Україну представляв посол України у Німеччині Павло Клімкін, якого нещодавно призначено міністром закордонних справ України.

За дорученням глави держави сьогодні в Люксембурзі на засіданні Ради ЄС із закордонних справ Павло Клімкін представить мирний план Президента з врегулювання ситуації на Сході країни.