ua en ru

У Донецьку на мітингу зажадали відставки влади України та федералізації

У Донецьку проходить мітингу присутні висловили підтримку народу Криму у зв'язку з проходять референдумом і затвердили ряд звернень до керівництва країни.

У Донецьку проходить мітингу присутні висловили підтримку народу Криму у зв'язку з проходять референдумом і затвердили ряд звернень до керівництва країни. Про це повідомляє місцеве видання "Новини Донбасу".

В першу чергу, учасники акції вимагали від депутатів Верховної ради "усунути нелегітимний Кабінет міністрів і скасувати ухвалені ним рішення". Потім повинен бути сформований коаліційний уряд, а його склад слід узгодити з народом".

Для цього, на думку авторів резолюції, треба повернутися до угоди від 21 лютого, провести дострокові парламентські і президентські вибори, ухвалити закон про місцеві референдуми, надати російській мові статус державної.

Серед вимог мітингувальників - референдум із питань державного устрою України та її вступу в різні економічні союзи і політичні блоки.

В резолюції є вимога призначити місцевий референдум з питання федералізації. Територіальні громади "Південно-Сходу від Одеси до Харкова" повинні, на думку учасників акції, об'єднати зусилля щодо одночасного проведення референдумів про федералізацію України.

Рада повинна провести розслідування за фактами вбивств людей на Майдані Незалежності в Києві як у формуваннях "Беркута", так і серед мітингувальників, а також на мітингу в Донецьку 13 березня.

Мітингувальники звернулися до Донецької обласної ради із закликом "підтримати вимоги виборців", оскільки в іншому разі вони мають намір домагатися від місцевих депутатів складання повноважень.

До відкриття мітингу зібралося понад 3 тис. людей, але люди підходили і під час проведення акції.