ua en ru

У Донецьку вилучили партію контрабандного дорогого алкоголю на суму близько 11 млн грн

У Донецьку співробітники ГУ Міністерства доходів і зборів України в Донецькій обл. вилучили партію незаконно ввезених в Україну лікеро-горілчаних виробів відомих світових брендів на суму близько 11 млн грн. Про це повідомила прес-служба ГУ Міндоходів в Донецькій обл.

"Організував оптово-роздрібну реалізацію елітного контрабандного алкоголю 42-річний офіційно не працевлаштований донеччанин. На великому оптовому перевалочному складі зберігалися лікеро-горілчані вироби таких марок, як Hennessey, Johnnie Walker, Chivas, Dom Pérignon, Rémy Martin, Jack Daniel's, Martini, Absolut, Veuve Clicquot, Beluga та інші. Але документів, які б підтвердили законність надходження товару на митну територію України, та сертифікати якості на ЛГВ махінатор не мав ", - йдеться в повідомленні

Згідно з інформацією прес-служби, в ході обшуків виявлено та вилучено з незаконного обігу 36 тис. пляшок лікеро-горілчаних виробів і близько 10 тис. штук підроблених марок акцизного податку для маркування ЛГВ імпортного виробництва.

Проводяться подальші заходи щодо встановлення повного кола причетних до незаконного бізнесу осіб, здійснюється збір доказової бази для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Вилучений підакцизний товар передано на відповідальне зберігання.