ua en ru

В Будинку профспілок і КМДА накопичується вогнепальна зброя, - Захарченко

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко стверджує, що у Будинку профспілок та Київської міської державної адміністрації накопичується вогнепальна зброя.

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко (нa фото) стверджує, що у Будинку профспілок та Київської міської державної адміністрації накопичується вогнепальна зброя. Про це йдеться в його зверненні, передає прес-служба МВС.

"За оперативною інформацією, отриманою правоохоронними органами, в Будинку профспілок і КМДА накопичується вогнепальна зброя. На ці події, які вже носять характер вищою мірою екстремістських дій, світова спільнота не має заплющувати очі. Опозиційні лідери не відмежовуються від радикальних сил, але вже не спроможні їх контролювати та піддають небезпеці громадян України", - наголошується в заяві.

Міністр також зазначив, що переговори міліції з лідерами протестів і опозиційними депутатами, які тривали вночі, не дали результату. На його думку, опозиція вже не може вплинути на радикальні угруповання, які контролюють захоплені будівлі та влаштовують силові акції.

"Події останніх днів у столиці України показали, що наші спроби мирно вирішити конфлікт, не вдаючись до силового протистояння, залишаються марними", - наголосив Захарченко.

Нагадаємо, вчора начальник Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України Станіслав Рогозін повідомив про те, що міліція затримала підозрюваного в організації постачання зброї на Євромайдан.

Напередодні правоохоронці вилучили саморобну зброю, яку використовували активісти на вул. Грушевського в Києві.

За даними МВС, за час силового протистояння на вул. Грушевського, яке розпочалося 19 січня, постраждали і захворіли більше 1,5 тис. правоохоронців.

Нагадаємо, раніше в суботу МВС звернулося до лідерів Євромайдану з вимогою негайно звільнити міліціонерів, захоплених у п'ятницю ввечері "охороною Майдану", з будівлі КМДА.