ua en ru

У Дніпропетровській області затримано торгівців зброєю

Співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Дніпропетровській області затримали групу осіб, які займалися торгівлею зброї на території обласного центру та області. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

У ході проведення санкціонованих обшуків в помешканнях та автівці фігурантів виявлено та вилучено цілий арсенал зброї: гвинтівку "Мосіна", малокаліберний п'ятизарядний карабін "ТОЗ", два пістолети "Шмайсер", револьвер системи "Наган", малокаліберний пістолет "Марголіна", одноствольну рушницю, пістолет травматичної дії, електродетонатори, пристрої для безшумної стрільби та понад тисячу бойових патронів різного калібру.

Окрім зброї зловмисники зберігали наркотики і золоті прикраси із діамантами та іншим дорогоцінним камінням, нажиті злочинним шляхом.

Для маскування своєї протиправної діяльності чоловіки обзавелися посвідченнями членів громадських організацій по боротьбі з корупцією та із захисту прав людини.

Вилучені предмети направлено на дослідження до НДЕКЦ, а учасників групи згідно з рішенням суду заарештовано.

Читайте також: У Київській обл. ліквідована ОЗУ, що займалася збутом вогнепальної зброї

Наразі проводиться їх відпрацювання на причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень та встановлюються канали надходження зброї, а також особи, які купували "незаконний товар".