ua en ru

У Дніпропетровській області німецька компанія побудує модульне житло для переселенців

У Дніпропетровській області Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) побудує модульне житло для переселенців із зони проведення антитерористичної операції на Донбасі. Про це в ході робочої зустрічі з представниками компанії домовився голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод

У Дніпропетровській області Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) побудує модульне житло для переселенців із зони проведення антитерористичної операції на Донбасі. Про це в ході робочої зустрічі з представниками компанії домовився голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, передає прес-служба облради.

Реалізація проекту передбачає створення житла короткострокового перебування (1-3 ночі), середньострокового (до 12 місяців) та довгострокового (більше року). Модульні будинки з'являться в Дніпропетровську вже через місяць, у них зможуть розміститися 400 осіб. В подальшому передбачається створення таких мобільних споруд в Кривому Розі, Павлограді, Дніпродзержинську та Нікополі.

"Ми розуміємо, що потік переселенців досить великий і забезпечити житлом всіх дуже важко. Наближається зима, тому гостро стоїть лише одне питання - не дозволити людям залишитися на вулиці. Такий проект - початок великої роботи. Незважаючи на те, що до холодів залишилося зовсім мало часу, рішення будувати модульні будинки - найправильніше. Це швидкий спосіб забезпечити людей дахом над головою і елементарним комфортом. Дніпропетровська обласна рада надає земельну ділянку на 100% готову до модульного будівництва житла, куди підведено всі необхідні комунікації - електрика, опалення, каналізація і т.д. Модульні будівлі та їх установку забезпечить Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ)", - зазначив Євген Удод.

Модульні будинки являють собою одноповерхові споруди, де у кожній сім'ї буде своя спальня і вітальня. Крім того, на території будинку облаштують кухонні блоки, пральні, санвузли з душовими кабінами, дитячі ігрові, кімнати для навчання. У всіх приміщення будуть теплоізоляція та опалення. Переселенцям, які потребують житло на кілька днів, запропонують ліжко в загальній кімнаті.

Нагадаємо, кількість тимчасово розміщених громадян України з Криму і Донбасу станом на 22 вересня 2014 р. становить 122 тис. 287 осіб.