ua en ru

У Дніпропетровській обл. затриманий агент російських спецслужб за вербування "партизан для кіно", - СБУ

У Дніпропетровській обл. затриманий агент російських спецслужб за вербування "партизан для кіно", - СБУ

Служба безпеки України (СБУ) зірвала спробу російських спецслужб створити у Дніпропетровській області підпільну агентурну мережу. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Завданням іноземної агентури було втягнути в антиукраїнську діяльність жителів регіону, організувати за підтримки терористів "ДНР" антидержавні акції для замовленої російськими ЗМІ "телекартинки".

Зокрема, 2 грудня ц.р. співробітники СБУ затримали у м. Дніпродзержинськ громадянина України, який займався антиукраїнською пропагандою серед мешканців міста, схиляв їх створювати так зване "партизанське підпілля" і переходити на бік терористів.

"Встановлено, що 33-річний місцевий житель був завербований через соціальну мережу "Однокласники" представниками спецслужб РФ", - йдеться в повідомленні.

Від своїх російських кураторів він отримав завдання проводити провокаційну роботу серед населення і почав відпрацьовувати обіцяний гонорар. Агент терористів придумував різні сценарії втягування місцевих жителів у публічні провокації, незаконні захоплення адмінбудівель, антиукраїнські акції для створення пропагандистських сюжетів у російських ЗМІ. "Зухвалість проросійського агітатора дійшла до того, що він намагався залучити до злочинної діяльності українських військовослужбовців, які повернулися із зони АТО", - зазначили в СБУ.

Під час обшуку квартири затриманого співробітники СБУ вилучили докази його протиправної діяльності - комп'ютерну техніку з відповідним програмним забезпеченням, різні засоби зв'язку, прапор "Новоросії" та бойову гранату Ф-1.

В рамках кримінального провадження за ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, контррозвідка СБУ затримала в Донецькій області двох інформаторів ДНР "Дядьку" і "Сергія".