ua en ru

"У Дніпропетровській обл. в рамках реформи охорони здоров'я залучаються кошти місцевого бізнесу", - Акімова

Перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова та Міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко відвідали медичні установи Дніпропетровщини. Зокрема, Центр первинної медико-санітарної допомоги №11 та Дніпропетровську центральну районну лікарню, передає прес-служба Дніпропетровська ОДА.
"На Дніпропетровщині хороша команда фахівців, яка в ході модернізації системи охорони здоров'я відпрацьовує такі варіанти перебудови мережі лікувальних заходів, які поєднують інтереси пацієнтів, лікарів та місцевих громад. Нагадаю, що саме таке завдання ставив Президент України, коли почав упроваджувати медичну реформу. Він наголосив - жоден лікувальний заклад не повинен бути закритий, жоден лікар не повинен лишитися поза увагою органів місцевої і центральної влади, а тим більше не може бути звільнений. Має бути механізм, який поєднує в одне ціле інтереси всіх зацікавлених сторін", - наголосила Акімова.
Вона зазначила, що практичним втіленням такої єдності є паспорт трансформації лікувального закладу, який наразі запроваджено на Дніпропетровщині. "Це дуже важливий, потрібний і цікавий інструмент", - сказала перший заступник глави Адміністрації Президента України.
Другим ключовим моментом в ході модернізації системи охорони здоров'я в Дніпропетровській області Акімова відзначила успішну практику поєднання бюджетного фінансування медзакладів із залученням коштів бізнесу. "Бюджетних коштів завжди буде обмежена кількість. Тому ефективна робота з місцевим бізнесом, місцевими спонсорами може зробити суттєвий внесок у справу модернізації системи охорони здоров'я, в тому числі на первинному рівні, в тому числі в сільській місцевості", - зазначила вона.
Акімова та Аніщенко разом з губернатором Олександром Вілкулом провели нараду з міськими головами, головами райдержадміністрацій, начальними міських та районних структурних підрозділів охорони здоров'я, головними лікарями центральний районних та міських лікарень області. В ході наради були обговорені питання модернізації охорони здоров'я. Зокрема, покращення роботи "швидкої допомоги" шляхом створення в області єдиної диспетчерської служби екстреної медичної допомоги через встановлення на всі автомобілі служби GPS-навігації, створення додаткових пунктів базування та бригад "швидкої".