ua en ru

У Дніпропетровській обл. суд зобов'язав підприємство відшкодувати 3 млн грн за неналежне зберігання відходів

Постановою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду задоволено апеляційну скаргу Дніпропетровського міжрайонного екологічного прокурора в інтересах держави на стороні контролюючих органів. Суд зобов'язав металообробне підприємство відшкодувати 3 млн грн за неналежне зберігання відходів.

Постановою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду задоволено апеляційну скаргу Дніпропетровського міжрайонного екологічного прокурора в інтересах держави на стороні контролюючих органів. Суд зобов'язав металообробне підприємство відшкодувати 3 млн грн за неналежне зберігання відходів, повідомляє прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури.

Проведеною прокурорською перевіркою встановлено, що суб'єктом господарювання на одній із орендованих земельних ділянок площею 11 га, що виходить до р. Дніпро, зберігаються відходи металургійного виробництва з грубими порушеннями природоохоронного законодавства. Державною екологічною інспекцією розраховано шкоду, зумовлену засміченням земельних ресурсів, яка склала понад 3 млн грн.

Не дивлячись на вчинене правопорушення, підприємство звернулося до адміністративного суду з позовом про визнання не чинним акту перевірки екологічної інспекції, який адміністративним судом був неправомірно задоволений.

У зв'язку з чим, Дніпропетровською міжрайонною екологічною прокуратурою, шляхом вступу у справу, оскаржено протиправне рішення адміністративного суду. Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд виніс рішення про задоволення в повному обсязі апеляційної скарги Дніпропетровського міжрайонного екологічного прокурора, рішення адміністративного суду скасовано.