ua en ru

В Дніпропетровській обл. СБУ затримала місцевого жителя за підозрою у підготовці терактів на промоб’єкті

У м. Павлоград Дніпропетровської області сьогодні, 19 вересня 2014 р., Служба безпеки України затримала місцевого мешканця "С", 1958 р. н., за підозрою у причетності до діяльності терористичного угрупування, що готувало серію терактів на одному з промислових об'єктів регіону.

У м. Павлоград Дніпропетровської області сьогодні, 19 вересня 2014 р., Служба безпеки України затримала місцевого мешканця "С", 1958 р. н., за підозрою у причетності до діяльності терористичного угрупування, що готувало серію терактів на одному з промислових об'єктів регіону. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як зазначають у відомстві, створене російськими спецслужбами для дестабілізації ситуації в регіоні злочинне угруповання було знешкоджене співробітниками СБУ на початку вересня ц.р., коли зловмисники планували вчинити диверсії на великому промисловому підприємстві.

Членам диверсійно-підривної групи на чолі з місцевим підприємцем оголошено підозру у вчиненні злочинів за статтями 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

"У рамках розпочатого кримінального провадження контррозвідка СБУ встановила причетність до протиправної діяльності злочинного угруповання громадянина України "С", який підтримував тісні зв'язки з терористами "ДНР" та отримував від них завдання. За результатами обшуків у помешканні затриманого виявлено боєприпаси до автоматичної зброї та гранати", - йдеться в повідомленні.

Наразі у цій справі триває досудове слідство.

Раніше у Дніпропетровську СБУ затримала підполковника міліції у відставці 1961 р. н., який підозрюється у сприянні бойовикам так званої "Донецької народної республіки".