ua en ru

У Дніпропетровській обл. відкрилася сонячна електростанція вартістю 20 млн грн

У селищі Підгороднє Дніпропетровської області у вівторок, 8 жовтня, відбулося відкриття другої в регіоні сонячної електростанції. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

За попередніми даними, вона буде виробляти більше 6,62 мВт електроенергії на рік. Наприклад, це дозволяє забезпечити електрикою близько 1 тис. домогосподарств.

"Країни Європи сьогодні все активніше використовують енергію сонця і вітру. Для нашої країни це ще і питання енергетичної безпеки. Чим активніше в Україні будуть розвинені альтернативні джерела енергії, тим менше буде наша залежність від імпортного газу та інших енергоносіїв. Крім того, альтернативні джерела енергії, як відомо, є екологічно чистими. Запуск такої електростанції принесе скорочення викидів СО2 в атмосферу на 3000 тонн в рік", - зазначив губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков.

"Солар Парк Підгороднє" - це друга сонячна електростанція в області (перша діє в Орджонікідзе). На сьогоднішній день діють перша і друга черги об'єкта. При його створенні застосовувалися в т.ч. компоненти і матеріали вітчизняного виробництва. Станція використовує передові технології сонячної енергетики, має ряд поворотних батарей, які слідують за сонцем протягом дня.

Відповідно до інвестиційного проекту будівництва третьої черги (обсяг інвестицій близько 20 млн грн), потужності станції в Підгородному будуть розширені для виробництва додатково 3 мВт/год на рік.