ua en ru

У Дніпропетровську початок опалювального сезону перебуває під загрозою із-за високих боргів за електроенергію

Станом на 20 вересня 2013 р. загальна заборгованість за спожиту електроенергію теплопостачальних підприємств Дніпропетровської області перед ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго" склала близько 217,5 млн грн. Про це повідомляє прес-служба "ДТЕК".

Основні боржники серед теплоснабжающихпредприятий є: КПТМ "Криворізька тепломережа" - борг 27,1 млн грн; ДП "Криворізька теплоцентраль" - 118,3 млн грн; МКП "Дніпропетровські міські теплові мережі" - 47,3 млн грн; КП "Теплоенерго" - 7,5 млн грн; ОМКП "Орджонікідзетеплоенерго" - 11,5 млн грн.

"На даному етапі підприємства-боржники обмежені в електропостачанні. Подача електроенергії буде відновлено після врегулювання питань щодо погашення боргу за спожиту електроенергію. Така ситуація ставить під загрозу початок опалювального сезону в містах Дніпропетровськ, Кривий Ріг і Орджонікідзе. Треба відзначити, що в інших містах і селищах регіону теплові організації, знаходячись в рівних умовах, своєчасно розраховуються за послуги електропостачання", - підкреслив директор з продажів "ДТЕК "Дніпрообленерго" Юрій Федько.

У відповідності з вимогами законодавства енергопостачальна компанія зобов'язана застосовувати крайні заходи, тому що останнім часом спостерігається тенденція накопичення заборгованості. Відповідальність за можливі негативні наслідки відключення лежить на споживачах-боржниках.